Irány London - mondunk 5 tippet hozzá

A külföldi utazások általában az élmények gyűjtéséről szólnak. Azért utazunk, hogy emlékekkel gazdagodjunk és szélesítsük a látókörünket. Nagyon izgalmas dolog bepillantást nyerni más kultúrába, egy másik ország hömpölygő emberáradatában sétálni, kirakatokat nézegetni, történelmi nevezetességeket meglátogatni, megpihenni az adott ország folyópartján, vagy egy romantikus hajókázáson részt venni, vagy éppen – ha nagy sportrajongók vagyunk – stadiontúrán részt venni. A cikkben olyan helyeket mutatunk be, amelyet mindenképpen érdemes felkeresni, ha Londont tűzted ki úticélodul. Először is keress egy jó kis londoni szállást itt, ajánlott hotel a Blackbird.


Tower Bridge

A Tower Bridge a Temze fölött magasodik. A több mint 250 méter hosszú hídról gyönyörű kilátás nyílik Londonra. A Tower – híd, a londoni Towerről lett elnevezve. Londoni északi és déli részét köti össze, két monumentális tornya több tízméter magas. A híd felnyithatóra épült. Ennek az a magyarázata, hogy a nagyobb tengeri hajók is elférjenek alatta. A London egyik jellegzetes szimbólumává váló hidat Horace Jones és John Wolfe – Barry tervezte.


British Museum

A British Museum egy történelmi múzeum, amely a világ számos pontjáról származó gyűjteményeket őriz. A múzeum az emberiség kultúráját hivatott bemutatni az első lépésektől, napjainkig. A londoni múzeumot 1753-ban alapították. Ha valaki szerelmes az egyiptomi kultúrába, akkor mindenképpen fel kell keresnie a múzeumot, de más kultúrákba is bepillantást nyerhet, például a mezopotámiai, a görög vagy a római kultúra szépségeit is megcsodálhatja. A több millió kiállítási tárgy között feltűnnek az egyiptomi múmiák, vagy az Elgin márványok, de a rosette-i kő is. Néhány tárlat kivételével a kiállítások ingyen tekinthetők meg.


London Eye

A szórakozni vágyók is meg találhatják a számításaikat, hiszen felülhetnek Európa legnagyobb óriáskerekére. A neve London Eye. A London Eye, London egyik leglátogatottabb turistalátványossága. Évente több millióan keresik fel ezt a csodás szerkezetet. London egyik szimbóluma a London Eye, ahonnan csodás kilátás nyílik London panorámájára. A Temze partján magasodó óriáskerék 135 méter magas. Az emberek üvegfalú fülkékből szemlélhetik a gyönyörű kilátást.


Tate Modern

Az egykoron erőmű épületében helyet kapó modern és kortárs művészeti múzeum sok-sok kiállításnak ad helyet. Már az épület különleges formája is arra utal, hogy az épületben elsősorban a modern kor remekei kapnak helyet. A múzeumban nem csak Picasso, de Pollock és Matisse művei is megtekinthetők.


Stadionok, túrákkal megspékelve

Wembley Stadion

Londonban előszeretettel szerveznek úgynevezett stadiontúrákat az érdeklődők számára. London Wembley városrészében található a Wembley Stadion. Ide is szerveznek túrákat. A stadionban nem csak focimérkőzéseket, hanem könnyűzenei koncerteket is rendeznek. A túra során nem csupán az öltözőket lehet megszemlélni, hanem világbajnoki ereklyéket, vagy az olimpiai zászlót. A túra során fényképezésre is van lehetőség.


Chelsea FC

A túra során idegenvezetők ismertetik meg az érdeklődőkkel a Stamford Bridge múltját, illetve a jelenét. A Chelsea Múzeumban kiállított anyagokkal a futball klub fejlődését ismerhetik meg az emberek. Bekukkanthatnak a Chelsea FC öltözőjébe, de más színes programok is várják a futball rajongóit.

A fogadás és az internetes sportfogadás hazájában itt még nem érhetnek véget az élmények, mindenképpen érdemes egy betting shopba is betérni, ahol sportfogadás bónuszok várnak rád, de a sportfogadás online lehetőséget sem szabad kihagyni. A lehetőségekről az 1xbet mobil fogadás oldalán tudsz olvasni.